Film No Farmers No Food

14.12.2023 - berk

Recenze Markéty Šichtařové: Agenda ESG má zcela otevřený cíl potlačovat život, působit hlad, omezovat svobodnou vůli jednotlivce, kterou jednotlivec používá jako nástroj ke svému přežití. ESG je tedy agendou působící proti životu, proti nejvyššímu dobru. Ideologie ESG omezuje možnosti přežití, je tedy krystalickým, zrůdným zlem.

Implementace této agendy se ujalo na prvním místě Světové ekonomické fórum (WEF), které se před několika lety stalo strategickým parnerem OSN pro implementaci Agendy 2030. V čele WEF stojí člověk jménem Klaus Schwab, který má úzké vazby do nejvyšších kruhů byznysu a politiky.

K Agendě 2030 se ale hlásí prakticky všechny vlivné globální organizace. Např. šéf NATO Javier Solana prohlásil, že bude dalším velkým skolem vpřed.

Kdysi jsem slyšela Václava Klause, jak prohlásil, že zelená ideologie je stejně nebezpečná, jako byla ta nacistická a komunistická. Tehdy se mi to zdálo poněkud nadsazené. Neuměla jsem si představit, že by zelená ideologile mohla být srovnatelně obludná jako nacistická a komunistická. Ano, zelená ideologie se zdála nebezpečná, ale tento příměr jako by v dané době zneucťoval památku obětí těchto ideologií. Jenže když se nad celou situací zamyslím dnes, už tento výrok o srovnatelé nebezpečnosti považuji za naprosto adekvátní.

Odhadovaný počet obětí, které během druhé světové války přišly o život, je cca 60 milionů - ty můžeme pokládat za souhrnné oběti fašismu a nacismu. Celkový počet obětí komunismu a socialismu za celé 20. století se odhaduje na 100 milionů mrtvých.

Asi nejtragičtějším obdobím byl již zmíněný Mauv Velký skok vpřed, který za sebou zanechal mezi léty 1959 až 1962 přibližně 45 milionů mrtvých. Byl to následek obdobné situace, jakou popisuje dokument No Farmers No Food: Mao sebral půdu rodinným farmářům a místo toho nastolil kolektivistické zemědělství. Technické znalosti nahradila politická ideologie podporovaná masivní propagandou. Kombinace mnoha špatných rozhodnutí způsobila neúrodu a ta zase hladomor. V té době měla Čína přibližně 650 mil. obyvatel, to znamená, že stála život přibližně 7 % obyvatel.

Teď tu máme ideologii, která dělá podobné experimenty, ale na globální úrovni. Pokud tedy vezmete v potaz, že Mao Ce-Tung experimentoval "pouze" s obyvateli Číny, tzn. s 650 mil. obyvatel, a výsledek byl cca 45 mil.mrtvých a dnes tu máme obdobnou ideologii, ale globálních rozměrů, tzn. že se experimentuje s 8 miliardami lidí, smrtící potenciál této ideologie ESG je násobně děsivější!

Co nás tedy popuzuje na přirovnání fašismu či komunismu k ideologii ESG? Tím rozdílem je, že u nacismu a komunismu výsledek již známe a máme tudíž tendenci posuzovat tyto ideologie z dob, kdy tyto ideologie byly ve svém nejničivějším období. Pokud porovnáváme nacismus z let 1945 a komunismus z roku 1962 s greendealem z roku 2023, zní to jako nestoudnost.

My ale teď nevidíme do let 2030 nebo 2040. Abychom měli stejnou srovnávací základnu, musíme porovnávat nacismus z roku 1930 a komunismus z roku 1915 s ideologií ESG v roce 2023. A dovolím si tvrdit, že v takovém srovnání už lze spoustu společného najít.

Ve skutečnosti tedy příměr Václava Klause oběti levicových ideologií neznevažuje. Je to přesně naopak. To dnešní ignorování historie tyto oběti znevažuje, protože pokud se z nich lidstvo nepoučilo, byly zbytečné a historie se bude muset zopakovat. Mezi hladem a hladem totiž není rozdíl - ať už ho vyvolali Stalinisté na Ukrajině, nebo ESG na Srí Lance.

Stát, který tuto ideologii neodmítne, je odsouzen k degradaci jako Srí Lanka. A podobně, jako když se po první a druhé světové válce parceloval svět podle toho, kdo se přidá ke komunismu a kdo nikoliv, dnes se parceluje svět podle toho, kdo se přidá k ESG a kdo nikoliv.

V Nizozemsku můžete na venkově vidět řadu obrácených nizozemských vlajek a červených kapesníků na znamení solidarity se zemědělci. Když ale pojedete do větších měst a začnete se bavit s mladými, zjistíte, že ani netuší, co se na venkově děje. Místo toho vyjadřují podporu "klimatické" politice, jako kdyby to mělo cokoliv společného s klimatem. Staví se na stranu vlády, protože skutečně věří, že vyřazení zemědělců z podnikání je cenou za záchranu planety. Těžko je za to vinit. Mají vypláchnuté hlavy ze škol a od neziskových organizací.

1

Tvůrci snímku No Farmers No Food svoje vysvětlení opírají o knihu "První globální revoluce", ve které aktéři tento globalistický plán v roce 1991 popsali (cituji): "Při hledání společného nepřítele, který by nás sjednotil, jsme přišli na myšlenku, že znečištění, hrozba globálního oteplování, nedostatek vody, hladomor a podobně, by tuto úlohu splnily. A proto je skutečným nepřítelem lidstvo samo."

Design downloaded from free website templates.