Ing. Petr Blahynka - Změna systému 3 - Grande finale

19.02.2024 - berk

Lokální systém s globálním efektem - Slovenská poľnohospodárská univerzita Nitra

Komunismus se dostal do slepé uličky a nevěděl jak dál. Nyní je ve stejné slepé uličce globální kapitalismus a parlamentní demokracie. Před námi je konec posledního impéria USA. Zoufalý pokus vytvořit celosvětovou diktaturu už se evidentně nepodaří, i když ještě vytvoří hodně škod - zejména v Evropě. Další impérium už nebude. Ani Čína, ani Rusko. Začne rozvoj samostatných a svrchovaných států na principu vzájemné rovnosti. Kdo je první, musí vydat velké úsilí, ale zato získá řadu výhod. Kdo je poslední, má s tím sice méně práce ale už jenom sbírá drobky. Zkusme jednou být první. Peníze a strach nutí televizní redaktory, vládu a poslance v ČR propagovat a kývat na zoufalé požadavky Bruselu a USA.

Řeknu vám vtip:

Ve škole:
Paní učitelka učí děti, že 2+2=5
Druhý den zkouší děti:
Mánička: Naši říkali, že 2+2=4. Špatně Máničko.
Přihlásí se Pepíček, jde k tabuli a říká: 2+2=5
Správně. Pepíček dostal velkou červenou jedničku
Pepíček jde k lavici a mumlá si: stejně 2+2=4, ale byznys je byznys!

A podobně je to dnes v našem parlamentu.

Když s nimi v soukromí hovoříte, tak až na pár fanatiků jsou to vesměs chytří lidé s rozumnými názory. Svoje názory ale změní v okamžiku hlasovnání, protože bohužel zatím ještě platí, že byznys je byznys.

Strana je výtah k moci. Musíte ale sekat stranickou latinu. Dosavadní latina v ČR = odkývat vše, co chce EU a USA. Ale pak se získaná moc dá přeměnit na peníze. Byznys je byznys.

Ovšem je třeba si přiznat dnešní světovou situaci. Kdo vládne dnes a kdo bude vládnout zítra? USA ani EU to zcela určitě nebudou! Hra na byznys ve státních funkcích končí.

Strach by měli začít mít ti chytřejší. Řada zákonů a hlasování parlamentu šla proti národu a je jisté, že se brzy bude zkoumat, zda nebyla překročena hranice sabotáže nebo velezrady. Je třeba, aby si to poslanci uvědomili a "chytili se za nos"!

Za těchto okolností se může najít potřebné množství poslanců a senátorů včetně prezidenta, kteří se budou chtít "rehabilitovat" před svým národem a schválit novou Ústavu, jako to bylo v roce 1989.

Georgia Meloni vyhrála v Itálii volby se středo-pravicovou koalicí. Je už rok a půl premiérkou. Zmírnila některé zakony kolem Covid19, dotacemi snížila dopad energetické krize. Ale EU je už v pořádku, imigrace je správná, podporuje NATO a válku na Ukrajině, o nadnárodních monopolech je ticho. Nic se tam nezměnilo!. Pokud se zásadně nezměni systém, tak ani taková radikálka jako Georgia Meloni s tím nic velkého neudělá. Je nutné změnit systém!

Ve Štrasburku minulý týden 7.2.2024 slavila nátlaková akce sedláků úspěch, který by ještě před pár měsíci nikdo nečekal. Tři dny procházeli poslanci uličkou v řadách traktorů a zemědělců, kteří drželi celý jednací týden europarlament v obklíčení. Traktorová blokáda přiměla řadu europoslanců rychle převléknout kabáty.

Nakonec pro požadavek zemědělců (zákaz patentovatelnosti rostlin) hlasovalo 588 poslanců.

Proti zájmu zemědělců, na stranu nadnárodních korporací mělo odvahu se ve veřejném hlasování po jménech přidat pouze 27 členů europarlamentu. Jde to, přátelé!

Změna systému 3. pokračování 1. díl

pb30

Změna systému - Grande finale - závěrečná část

pb31

Design downloaded from free website templates.