Petr Drulák: Pohádka o Nordstream + EU jako sabotážník

26.02.2024 - berk

Je začátek roku 2024 - poď nám říct jak se máš a jestli je něco, co tě šokovalo? ... ale přeci jenom je jedna drobná zpráva která mě svým způsobem šokovala a ta se týká Maďarska a sice to, že unikl do Financial Times dokument z Evropské (z)rady ministrů, kde ti úředníci chtěli - prostě chtěli a přemýšleli jak Maďary přimět, aby podpořili ukrajinský balíček, aby podpořili těch 50 miliard EUR další pomoci na Ukrajinu, protože Orbán byl proti a oni v rámci těch různých tlaků a pák dokonce přemýšleli o něčem co Financial Times nazval ekonomická sabotáž.

To znamená oni skutečně přemýšleli a plánovali o ekonomickém útoku na Maďarsko a to mi přijde že je skutečně něco strašnýho, že prostě v Bruselu vznikají takovéto plány. My jsme vstoupili do EU aby pomáhala naší prosperitě. Ono se to zas tak moc nedaří - přiznejme si že to zas nějaký velký motor prosperity není, ale to, že bude útočit na členské státy, to je pro mě něco nepředstavitelného.

Ale když se na to dívám v tom kontextu tak ono to zas tak úplně divný možná není, protože útok na Nordstream přišel zevnitř NATO. To je taky zvláštní že jo? Protože my přesně nevíme detaily toho kdo to spáchal, jak to spáchal, ale je zřejmé že ta kapacita spáchat útok na Nordstream - tu mohlo mít třeba Rusko, ale Rusko na tom rozhodně nemělo zájem a další alternativa je že to přišlo zevnitř NATO. To znamená že nevěřím že to udělali Ukrajinci a i kdyby to udělali Ukrajinci tak by to museli udělat s pomocí NATO. Dělo se to se svolením američanů.

To znamená, my tady máme NATO které podniká sabotáže vůči členským státům a my tady máme EU, která zvažuje ekonomické sabotáže vůči členským státům. Já si říkám co to je za instituce? Kam jsme se to dostali? Takže pro mě tohle má charakter určité šokující informace protože jakkoli jsem přehodntil svůj vztah k EU, tak mě nenapadlo, že bude v podstatě takovým škůdcem...

1

Design downloaded from free website templates.